Április - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Tudományos Diákköri Konferencia Turizmus és Közlekedés szekció

A Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus Tanszéke a Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) minden évben meghirdeti a Turizmus és Közlekedés szekciót. A beadott TDK dolgozatok száma jellemzően 10-12, amely kiemelkedően magas a Gazdálkodástudományi Karon belül. A Turizmus Tanszék munkatársai sokrétű oktatási és kutatási tevékenységükhöz kapcsolódóan a versenykiírásban szereplő és a hallgatók által választott további témákban is szívesen állnak a TDK-t írni kívánó hallgatók rendelkezésére.

A szekcióban a konzulensi feladatok mellett a bírálói szerepet is elsősorban a Turizmus Tanszék oktatói látják el. A bírálatok elkészítésébe szakmai együttműködő partnereinket is bevonjuk, így hallgatóink nem csak akadémiai oldalról, de a gyakorlati oldalról is kapnak visszajelzést.

Az elmúlt években a TDK során feldolgozott témapaletta igen sokszínű volt. 2016-ban például az első három helyezett a láthatatlan turizmus, a balatoni régió gasztroturizmusa és az országimázs témaköreit dolgozta fel, a különdíjas hallgatók pedig Gyula városának újrapozícionálást valósították meg.

A szekció első három helyezettje automatikusan bejut az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), emellett a nem helyezett dolgozatok közül is szoktunk ajánlani további dolgozatokat az OTDK-ra. Az országos megmérettetésen az intézményi összesítésben a legtöbb dolgozatot és a legtöbb díjat jellemzően a Budapesti Corvinus Egyetem tudhatja magáénak, amelyhez nagyban hozzájárulnak a Turizmus és Közlekedés szekcióban elkészített színvonalas dolgozatok is. Turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatóink a Közgazdaságtudományi szekcióban több alkalommal is az első három helyezett között végeztek:

 • 2015
  • I. díj: Apáthy Dorottya: Állatkert mint turisztikai vonzerő
 • 2013
  • I. díj: Pfening Ágota: Lehetőségek Budapest turisztikai imázsának javítására – a tömegközlekedés fejlesztésének szerepe
   III. díj és Különdíj: Tomasovszki Tímea: A siker kulcsa - Utazásközvetítők és tour operátorok összehasonlítása egy pályakezdő szemszögéből
 • 2011
  • III. díj: Stancsics Nóra, Tóth Eszter Lilla, Turóczi Bálint: Győr fejlesztési terve: egy város lehetőségei, avagy a lehetőségek városa

A Turizmus Tanszék munkatársai rendszeresen vállalnak az OTDK-n zsűri tag, illetve zsűri elnök feladatkört.

A hallgatók TDK-dolgozatírását és felkészítését támogatandó az elmúlt években, a Turizmus Tanszék két alkalommal is pályázott az egyetemi TÁMOP projektek keretében. Első alkalommal kulturális és egészségturizmus témakörben kellett posztert készítenie a hallgatóknak, amelyeket a II. Országimázs konferencia keretében értékelt a zsűri. Második alkalommal turizmusmarketing témakörben írtunk ki versenyt másodéves hallgatóknak, akik 3-5 fős csoportokban készítettek prezentációt. Ezen hallgatói versenyek a visszajelzéseknek köszönhetően még inkább hozzájárultak a színvonalas TDK-dolgozatok elkészítéséhez.

A Tudományos Diákkori Konferencia és az Országos Tudományos Diákköri Konferencia fontos szerepet tölt be a hallgatók tudományos fejlődésében, hiszen elmélyülnek egy témában, megmérettetnek egymás között, és visszajelzést kapnak oktatóktól és gyakorlati szakértőktől, amelyet további kutatásaikban és szakmai életükben is tudnak kamatoztatni.További információ: Ásványi Katalin (katalin.asvanyi@uni-corvinus.hu), egyetemi adjunktus, titkár, BCE Turizmus és Közlekedés TDK-szekció.

Utolsó frissítés: 2019.03.11.