Augusztus - 2018
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Turizmus Tanszék

A Turizmus Tanszék (korábban Turizmus Központ) 2014 szeptemberétől működik a Marketing és Média Intézet önálló szervezeti egységeként. Napjainkra a szervezeti összetartozás a képzési programokban is jelentősen megmutatkozik: mára a Budapesti Corvinus Egyetem minden, turisztikai képzésben részt vevő hallgatójának oktatási programjában kiemelkedően sokrétű és széleskörű marketingismeretek szerepelnek.

A Tanszékhez tartozik a Turizmus-vendéglátás alapszak (BA), amely a Budapesti Corvinus Egyetemen 2007 óta nagy népszerűségnek örvend. Képzési programunkra országos szinten a legmagasabb pontszámmal nyernek felvételt a hallgatók.

Turizmus-menedzsment mesterszakunkat (MA) magyar és angol nyelvre 2010-ben akkreditáltattuk, amely a meghatározó nemzetközi irányzatokhoz is igazodva a turisztikai fogadóterületek vagyis desztinációk, illetve a profitorientált vállalkozások és vállalatok menedzsmentjére és marketingjére helyezi a hangsúlyt.

A képzés gyakorlatiasságát erősíti a projektszemléletet erősítő gyakorlat-központú oktatás, amely során a hallgatók éles, a hazai turisztikai szakma képviselőivel közös projektekben szerezhetnek valós tapasztalatot. A gyakorlatorientáltságot támogatja az is, hogy több tárgyunk oktatásába a turisztikai desztináció menedzsment szervezetekben és vállalkozásoknál dolgozó, jórészt vezető pozícióban levő szakembereket is bevonjuk.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Cornell University közötti együttműködés keretében a Corvinus hallgatók kedvezményes feltételekkel vehetnek részt a Cornell online certificate képzéseiben. A Cornell Egyetem a nyolc legjobb amerikai egyetem között számon tartott intézmény, szállodaiskolája, a School of Hotel Administration pedig a nemzetközi szállodaipar legelismertebb oktatási intézménye. Az együttműködés eredményeként a Cornell Hospitality Management, Hospitality Marketing, illetve Hotel Revenue Management kurzusa online képzési formában végezhető el.

2014-ben első alkalommal került sor turizmus specializáció indítására a Gazdálkodástani Doktori Iskola keretében, jelenleg összesen hét, javarészt gyakorló turisztikai szakember készíti egyetemünkön a doktori értekezését többek között márkázásról, gasztronómiáról és a big data-ról. Ezzel a gazdálkodási területen egyedülálló módon az alapképzéstől a Phd képzésig nyújtunk képzési lehetőséget a turizmus területén.

A Turizmus Tanszéken élénk tudományos közélet zajlik, amely egyrészt tudományos tevékenységekben, másrészt tudományos ismeretterjesztő előadások keretében realizálódik. A Tanszék az intézményi Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) minden évben meghirdeti a Turizmus és Közlekedés szekciót. A beadott TDK dolgozatok száma jellemzően 10-12, amely kiemelkedően magas a Gazdálkodástudományi Karon belül is. A Turizmus Tanszék munkatársai sokrétű oktatási és kutatási tevékenységükhöz kapcsolódóan a versenykiírásban szereplő és a hallgatók által választott további témákban is szívesen állnak a TDK-t írni kívánó hallgatók rendelkezésére. A tudományos ismeretterjesztés egyik igen fontos, a Turizmus Tanszékhez tartozó eseménysorozata a minden félévben más és más téma köré szerveződő Turizmus Fórum.

A Turizmus Tanszék Facebook-oldalán, a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus Tanszék oldalon, a Tanszék aktuális hírei érhetők el.Utolsó frissítés: 2017.02.19.