Július - 2018
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Turizmus-menedzsment mesterképzés (MA)

 

A Budapesti Corvinus Egyetem négy féléves turizmus-menedzsment mesterképzése a desztinációk, illetve a profitorientált vállalkozások menedzsmentjére és marketingjére helyezi a hangsúlyt, utóbbiban az online és digitális média kiemelt szerepet kap. A Corvinus Gazdálkodástudományi Karon szervezett turizmus-menedzsment képzése az országban egyedülállóan biztosítja az egyetemek nyújtotta szinergiákat: hallgatóink nem csak a turizmus, hanem az alapozó és a kiegészítő tárgyak területén is a legfelkészültebb, nemzetközileg ismert és elismert szakemberektől tanulhatnak.

A kétéves turisztikai mesterképzés három részre tagozódik.

Az alapozó törzsanyag tantárgyait a Corvinus nemzetközileg legelismertebb közgazdász professzorai jegyzik, olyan témákban, mint a vállalati pénzügyek, a szervezeti magatartás és vezetés, a döntéselmélet, az üzleti közgazdaságtan, a számviteli beszámolók, a gazdasági szerződések joga vagy a marketing menedzsment.

A szakmai törzsanyagot részben a Corvinus nemzetközi oktatási gyakorlatában már jól bevált tantárgyak, részben újszerű tárgyak alkotják, olyan témákban, mint például a turizmus fenntartható fejlesztése és monitoringja, a turisztikai vállalkozások pénzügyi tervezése és menedzsmentje, a desztináció marketing és menedzsment, illetve a vonzerő- és látogatómenedzsment.

A differenciált szakmai ismeretek átadását egyrészt a mesterprogramok kötelező részét alkotó, másrészt a majdani elhelyezkedés szempontjából leginkább versenyképes ismeretköröket lefedő témák oktatása képezi, például a szolgáltatásmarketing, az egészségturizmus, az örökségturizmus menedzsmentje, az eseménymenedzsment vagy az online marketing a turizmusban.

 

Hallgatóinknak a képzési program keretében lehetősége van egyes tárgyak angol nyelven történő felvételére is. A idegen nyelvű tárgyak oktatási programjait a BCE International Studies Program, a nemzetközi oktatásban sikeres és nagy múltra visszatekintő szervezeti egysége menedzseli.

A hozzánk jelentkező mesterszakosoknak opcionális lehetőségük van arra, hogy a világ egyik legelismertebb, turizmust is oktató egyetemén, az amerikai Ivy Liga tag Cornell Egyetemen – kedvezményes térítés ellenében – online képzésben vegyenek részt. A világ egyik vezető szállodai menedzsment egyeteme – angol nyelvű – képzési programjának elvégzéséről hallgatóink a diplomához csatolt oklevelet kapnak.

 

Oktatóink között a közgazdasági és üzleti tudományok területén tevékenykedő szakemberek mellett a turisztikai tudományok jeles képviselői, külföldi vendégoktatók, turisztikai vállalkozások vezető szakemberei és államigazgatási tapasztalattal rendelkező oktatók egyaránt megtalálhatók. Elméleti megalapozottságú, gyakorlatorientált képzésünkkel, amelyet esettanulmányok, műhelyviták, gyakorlati feladatok, illetve szakmai látogatások és terepkutatások segítségével valósítunk meg, elsősorban a kutatási, elemzési, a projektmunka szervezési és irányítási, a döntéshozatali és a stratégiaalkotási, illetve a csoportos együttműködési kompetenciákat kívánjuk fejleszteni.

A Turizmus-menedzsment szakra a munkaerőpiacra frissen kilépő, a közelmúltban alapszakos diplomát szerzetteket és a több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezőket egyaránt várjuk.

Képzésünk bármely, alapszakos diplomával rendelkező számára nyitott, az abban való részvétel ugyanakkor felvételihez kötött. A vállalatgazdaságtan témájából szervezett írásbeli felvételi vizsgán egyszerű és minden gazdasági tevékenységhez nélkülözhetetlen, alapvető kérdések feldolgozását várjuk a jelentkezőktől, amelyre a megadott tankönyv és fogalomlista alapján lehet felkészülni. Az írásbeli felvételit szakmai és motivációs beszélgetés követi, a jelentkezők pontszáma az írásbeli és a szóbeli megmérettetés alapján alakul ki.

 

Mára sokan rendelkeznek turizmusos alapdiplomával, de a hazai és a nemzetközi munkaerő-piaci versenyben csak kevesen indulnak Corvinus-os mesterdiplomával. Aki erre az előnyre szeretne szert tenni vagy esetleg pár éven belül PhD fokozatot szerezni turizmusból, az a Budapesti Corvinus Egyetem szeptemberben induló képzéseire minden év február 15-ig, februárban induló képzéseire minden év november 15-ig adhatja be jelentkezését (részleteket lásd felvi.hu).

Képek: Bujnovszky Tamás

   

Utolsó frissítés: 2019.03.11.

femdom-mania.net femdom-scat.net hot-facesitting.com